marți, 8 noiembrie 2016

Alegeri inspirate pentru obloane

Atunci cand trebuie sa alegem obloanele care se potrivesc casei noastre, trebuie sa luam in considerare atat aspecte ce tin de functionalitate, cat si de design.
Obloanele au ca scop principal sa asigure protectie fata de razele puternice ale soarelui si fata de intemperii.

Obloanele din lemn dau o eleganta aparte casei si pot aduce un plus de valoare intregii locuinte din punct de vedere estetic. Un aspect important de care trebuie sa tinem cont atunci cand optam pentru obloanele din lemn, este ca lemnul din  care sunt executate sa fie bine uscat in prealabil si tratat corespunzator pentru o rezistenta sporita in timp.

Obloanele din aluminiu si pvc sunt o varianta mai ieftina decat cele din lemn iar intretinerea lor in timp este mult mai usoara si facila.

Obloanele sunt facute din doua sau mai multe panouri dispuse la exteriorul unei ferestre sau usi cu rolul principal de a filtra intensitatea luminii dar si de a proteja locuinta de "musfiri nepoftiti".

O pereche de obloane bine dimensionate ne vor ajuta sa punem in valoare functionalitatea ferestrei si va arata bine pe fatada casei. De aceea, este foarte indicat ca atunci cand luati masuri pentru montarea lor, dimensiunea sa nu fie nici prea mare ,nici prea mica iar deschiderea nu trebuie sa fie prea larga. Obloanele trebuie sa se potriveasca optim in cadrul ferestrei, integrandu-se astfel mai bine si in fatada casei iar functionalitatea va fi mult mai buna.

Nu doar forma si dimensiunea sunt importante cand alegem obloanele, ci si culoarea. Puteti merge  pe ideea de contrast fata de fatada casei sau puteti alege o cromatica asortata cu aceasta.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu